Gică Hagi, despre „micii tricolori”: „Această generație ne-a depășit pe noi”

Tricolorii lui Mirel Rădoi au reuşit o performanţă istorică, iar Gheorghe Hagi a ţinut să spună câteva cuvinte despre evoluţia lor, la finalul partidei pierdute de naţionala U21 în faţa Germaniei, scor 2-4.

Gheorghe Hagi susţine că această generaţie, din care face parte şi fiul său, Ianis, este mai bună decât „Generaţia de Aur”. Fostul selecţioner are încredere în viitorul fotbalului românesc şi i-a felicitat pe jucători pentru performanţa reuşită.

„Am spus că e o generaţie de excepţie, de asta nu trebuie să fim supăraţi. Ei au fost mai proaspeţi, au venit peste noi şi au dominat, dar felicitări din toată inima pentru că ne-au scos în stradă, ne dau speranţe în continuare. Au tot viitorul în faţă, sper să îşi construiască o carieră frumoasă şi să joace pentru România la echipele naţionale. Trebuie să îi felicităm să le dăm curaj pentru că sunt băieţi tineri şi au nevoie de suport, de încredere, ca ei să facă în continuare performanţă la nivel cel mai mare. Cel mai important este că e au făcut ceva bun, că învaţă din lucrurile astea, învaţă ce e performanţa. Sunt mult mai buni decât înainte, bravo lor. Au fost aproape de finală, au luptat de la egal la egal cu Germania. Cu toate că după ce trecea timpul ei au arătat un fotbal mai bun. Sper ca într-o zi să-i bată la echipă mare. Această generaţie ne-a depăşit pe noi, noi nu am jucat niciodată o semifinală”, a declarat Hagi la finalul meciului dintre România şi Germania.