10 Simptome Care Ne Indica Prezenta Cancerului In Corp, Insa Noi Le Ignoram

0

Pentru foarte multe boli, simptomele nu sunt vizbile imediat si, din pacate, atunci cand sunt detectate, boala este deja intr-un stadiu mult prea avansat pentru a fi tratata. Cancerul este o astfel de boala. Simptomele cancerului sunt foarte usor de confundat cu o simpla raceala sau virus si cand cancerul este in sfarsit detectat, poate fi prea tarziu. Rolul acestui articol este de a va enumera cateva dintre simptomele cancerului peste care am putea trece usor cu vederea, minimalizandu-le. Mai jos va prezentam cele mai des intalnite simptome ale cancerului:

1. Respiratie grea – Printre simptomele pacientilor cu cancer pulmonar se afla si respiratia grea. Si cancerul tiroidian poate cauza probleme de respiratie, din cauza unui nodul care incepe sa puna presiune asupra traheei. Respiratia grea poate fi confundata cu astmul. Daca va aceasta problema va supara pe termen lung, este recomandat sa cereti parerea unui medic. 2. Tusea cronica sau durerea in piept – Daca suferiti de tuse severa sau aveti dureri in piept, intermintent sau constant, este bine sa mergeti la medic. Atat tusea severa cat si durerea in piept sunt semne ale cancerului la plaman sau leucemiei si nu trebuie in niciun caz ignorate.

3. Infectii frecvente – Leucemia se manifesta prin senzatie de raceala si febra. Leucemia este un tip de cancer al celulelor de sange care se formeaza in maduva osoasa. Leucemia cauzeaza producerea anormala a celulelor albe, slabind organismul care devine extrem de vulnerabil in fata infectiilor. 4. Probleme de inghitire – Problemele de inghitire sunt simptopme ale cancerului la plamani sau cancerului cervical. 5. Noduli umflati – Nodulii umflati sunt cauzati de modificari ale sistemului limfatic. Nodulii care apar in zona axilei pot fi semne ale cancerului la san, iar cei care apar in zona gatului pot si un simptom al leucemiei.

6. Invinetire excesiva – Vanataile care apar in zone neobisnuite, pe fata, in zona pieptului si gatului, in palme sau pe degete sunt simptome ale leucemiei. Acestea sunt cauzate de o activitate atipica a celulelor rosii. 7. Dureri abdominale – Durerile abdominale sunt simptome comune in randul femeilor si pot indica o serie de probleme, de la chisturi ovariene pana la fibrom. 8. Sangerarea rectala – Sangerarea rectala nu trebuie sub nicio forma ignorata! Cel mai frecvent simptom al cancerului la colon este sangele in scaun.

9. Scaderea BRUSCA in greutate – Scaderea brusca in greutate, daca nu sunteti la dieta, poate fi un simptom al cancerului la colon sau a altor cancere ale tractului digestiv. 10. Modificarea nuantei unghiilor – Modificarea culorii unghiilor cum ar fi ar fi liniile maro sau negre pot fi simptome ale cancerului de piele, pe cand unghiile galbene pot fi un semn al cancerului la ficat.